Katso miten äiti tanssii synnytyksen aikana!

Unohda hengitystekniikat: uusin keino synnytykseen valmistautumiseen on tanssitaitojen parantaminen. Katso miten tämä äiti tanssii Silenton kappaleen ”Whip/Nae Nae” tahdissa.

äiti-tanssii-synnytyksen-aikana
Kun Atlantalainen kätilö Angelina Ruffin, pyysi potilastaan tekemään kyykkyjä valmistautuakseen synnytykseen, hän ei ikinä uskonut todistavansa sitä mitä tapahtui. ”Menin etsimään potilastani katsoakseni miten hänen kyykkynsä edistyvät. Tällaista tapahtui supistusten välillä”, Ruffin kirjoitti Youtube-videoon, jossa tuleva äiti tanssii räppäri Silenton kappaleen tahdissa.

Viimeisillään raskaana oleva nainen tanssi sairaalan kaavussa ja keltaisissa sukissa kahden taustatanssijanaisen kanssa. Kolmikolla näytti olevan huippuhauskaa, vaikka synnyttäjän kohdunsuu oli Ruffinin mukaan jo kuusi senttimetriä auki.

Ja ”liikkeessä pysyminen auttaa”, Ruffin kirjoitti myöhemmin synnytyslääkäreiden ja kätilöiden Facebook-sivulle. Tuore äiti synnytti 4,2kg kokoisen tyttövauvan ”ilman kyyneleitä”.

Osa Facebookin kommentoijista ei uskonut, että aivan kohta synnyttävä äiti tanssisi, mutta Ruffin lisää että ”jokaisen kipukynnys on erilainen. Tässä kyseessä oli päättäväinen äiti, joka ei halunnut keisarinleikkausta.”

Eikä tämä georgialainen äiti ole ainoa, josta tuli tänä kesänä nettisensaatio synnytystanssin avulla. Toinen tuore äiti, Yuki Nishizawa, tanssi erään kappaleen tahtiin Bostonin sairaalassa aiemmin tänä kesänä kuluttaakseen aikaa ja helpottaakseen kipujaan.

”Se on ihan totta”, Nishizawan aviomies Connell Cloyd kertoi Boston Globe – lehdelle. ”Vaimoni käski laittaa musiikkia soimaan. Sanoin, että ’Ok, veivataan.’ Häntä alkoi supistella hieman myöhemmin. Kun olimme synnytyssalissa, vaimoni oli vain, että ”No, minä vain tanssin”.

Tanssimista on käytetty vuosisatojen ajan synnytyksessä keinona, jonka avulla rentoutetaan lantionpohjan lihaksia ja valmistellaan kehoa synnyttämiseen – ja kuten näistä naisista huomaa, se tekee synnyttämisestä myös hauskempaa!

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä: http://www.fitpregnancy.com/parenting/real-mom-stories/watch-mom-whipnae-nae-through-labor?utm_source=fitpregnancyfb_Pregnancy&utm_medium=New&utm_campaign=Editorial+Content_20151005223000

One thought on “Katso miten äiti tanssii synnytyksen aikana!

  1. Elisa says:

    Kannatan tätä! Itse selvisin viimeisimmästä synnytyksestä (ilman kipulääkkeitä ja puudutteita) parhaiten juuri lantion pyörittelyn ja pystyasennossa pysymisen avulla. Vauva oli maailmassa tunti sairaalaan tulon jälkeen. :)

Comments are closed.